Hopp til innhold

Berge Sag setter ny hyttestandard!

Flere strømsparende tiltak på nye hytter   

Berge Sag setter ny standard på hyttene sine, og innfører flere strømsparende tiltak – som sørger for rimeligere bruk av hytta.

– Vi har hatt en grundig prosess der vi har sett på hvilke tiltak som er mest energieffektive, der en sparer mest – også på sikt, og hva kundene får mest igjen for. Det finnes mange tiltak som kan bidra til en mer energieffektiv hytte, men for oss var det viktig å finne en kombinasjon som gav mest utbytte med ikke alt for omfattende bygningsmessige inngrep. Vi har derfor valgt en kombinasjon av bedre isolerte vinduer og ytterdører, varmepumper som er tilpasset kaldt klima, ekstra utvendig vindtetting og mer isolasjon, sier Bråtun. I tillegg så leveres røropplegg klargjort til solcellepanel.

Inntil 50% reduksjon i strømforbruk

Hyttemarkedet har blitt påvirket av høyere materialpriser og økte utgifter – ikke minst på strøm. Dette imøtekommer Berge Sag nå ved å strekke seg utover det allerede høye standardkravet som er i TEK17 i dag. Som eneste hytteleverandør implementerer de flere energieffektive tiltak som standard i de nøkkelferdige hyttene de leverer.

– Hensikten med energitiltakene i vår nye hyttestandard er å halvere strømforbruket når hytten er i bruk, sier Bråtun.

Flere hus- og hytteleverandører har siste tiden lokket til seg kunder med stunts som sparer dem penger her og nå. Berge Sag ønsker heller å gi kundene noe som varer. Samtidig mener de det er viktig å være fremoverlent når det kommer til energisparing. – Dette skal lønne seg over tid, sier Bråtun – og legger til at det også er muligheter for å velge enda flere strømsparende tiltak utover den nye Berge Sag hyttestandarden. Han sikter da til smartstyring av varme, smart varmtvannstank og lignende.

Ikke dyrere for kunden

– Vi vil som sagt gi folk ei hytte som gir lavere kostnader på energi over tid, oppsummerer Bråtun.

Så er det bare å påpeke; en betaler ikke mer for den nye Berge Sag hyttestandarden.

– Nei, dette skal ikke gjøre at kunder skal måtte betale mer, tvert imot skal de få nøkkelferdige kvalitetshytter til samme gode pris – men med en rekke energisparende tiltak inkludert i prisen.

Berge Sag har hovedbase på Haugalandet, og har i over 130 år levert kvalitetsboliger og hytter til det norske folk, og fornyet utallige hjem. Selskapet er i dag er en av landets ledende bolig- og hytteleverandører, og eier blant annet Eikås Hytter & Hus AS og mange varehus i XL-Bygg kjeden.

 

Bestill vår hyttekatalog

Utforsk våre flotte hyttemodeller – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Hvordan vil du få tilsendt katalogen?

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring