Hopp til innhold

Bli med inn i Annika (46) og Cato (50) sin moderne fjellhytte i Sirdal

Produsert av: Jan-Ove Torsvik.

Annika Svendsen og Cato Bakkedal drømte om et sted der de kunne samle familie og venner, slappe av og bare gjøre ting som gir energi. Drømmen ble realisert i Sirdal.

Se video fra boligen under og alle bildene nederst i reportasjen.

Etter å ha sett på flere områder falt valget for familien fra Stavanger på Sirdal. 

– Vi liker oss godt i fjellet. Her har vi flott natur rett utenfor hyttedøren. Vi har tilgang til langrennsløyper og skianlegg like bortenfor hytta og når snøen smelter kan vi gå nydelige fjellturer i terrenget. Beliggenheten og den flotte utsikten er noe av det vi er mest fornøyd med, sier Annika.

VIDEO: Se hvor fint Annika og Cato har det på hytta i Sirdal. Andrimne Moderne fra Berge Sag.

Andrimne – En hytte med mange muligheter

Annika og Cato er en såkalt moderne familie, med to voksne barn som har flyttet ut, og to barn som fortsatt bor hjemme. I tillegg er de besteforeldre til en liten jente som heter Alina på snart ett år, så behovet for en hytte med mange muligheter meldte seg raskt. 

Etter å ha kikket i hyttekataloger og søkt på internett kom de over hyttene til Berge Sag. Hyttene fra Berge Sag var både stilige å se til og med gjennomtenkte planløsninger. Modellen Andrimne moderne falt spesielt godt i smak for paret. 

Hytteselger Ronny Gundersen hos Berge Sag forteller at Andrimne er en av Berge Sags mest populære hytter og som vi har bygget mange av i årenes løp.

– Andrimne finnes i to varianter MODERNE og TRADISJONELL. Og grunnen til at hytta har blitt så populær er ganske enkelt fordi den har en ideell størrelse med sine 115.2 m² og gir så mange muligheter både inne og ute, forteller den erfarne hytteselgeren.

LYST PÅ MER BOLIGINSPIRASJON? Husk å lese resten av boligreportasjene våre.

Med Andrimne fikk familien det de ønsket aller mest; plass til mange – da Andrimne kan skilte med hele ti sengeplasser. I tillegg gjør de store vinduene med svarte karmer at naturen utenfor blir som et levende bilde, hvor motivet endrer seg med årstidene.

-Vi er også veldig glad vi kunne få til to fullverdige bad, et praktisk bruksrom med tett loftstue, stor og romslig stue/kjøkken med plass til mange gjester og ikke minst en veldig god romløsning som passer vår familie, forteller Cato. 

Best på pris

– Når vi hadde mulighet til å gjøre noe av arbeidet selv, i tillegg til at Berge Sag var best på pris i forhold til andre leverandører som var aktuelle tidligere i prosessen, var valget enkelt. Vi endte opp med å bygge badet oppe og platting rundt hytten selv. 

Gode råd fra arkitekten til deg som vil bygge hytte

 • Tenk på hvilke plassbehov man faktisk har, både nå og litt fremover i tid. Det er ikke nødvendigvis man trenger så store soverom, men heller smarte oppbevaringsløsninger og god utnyttelse.
 • Husk å sjekke reguleringer og føresegner på tomta.
 • Hvordan er sol og vind forholdene? Er det lurt å tegne inn noen lune kroker kanskje?
 • Tenk på at sengeplasser og oppholdsrom/ spiseplass stemmer overens. Kjedelig om man har mange sengeplasser, men ikke plass til alle rundt frokostbordet.
 • Bodplass/ plass til oppbevaring får man aldri nok av.
 • Få gjerne til teamsmøter sammen med arkitekt/byggeleder når endringer skal tegnes. Da kan du som kunde lettere følge med og se at “kartet stemmer med terrenget” underveis. Misforståelser unngås i større grad.

Cato Pedersen
arkitekt/teknisk tegner
Berge Sag & Trelast AS

– Jeg har også bygget noen canadiske adirondack stoler som kan stå ute i all slags vær, sier Cato.

Vi opplever at Berge Sag er lette å jobbe sammen med. De har vært ryddige og profesjonelle gjennom hele prosessen og vi har følt oss godt ivaretatt. 

Fjellhytte med mange muligheter

Nå som dere har gått gjennom prosessen med å bygge hytte, er det noe dere ville gjort annerledes hvis dere skulle begynt på nytt i dag?

Vi er i bunn og grunn utrolig fornøyd med både hvordan byggeprosessen har vært og det flotte resultatet vi har fått. Vi plasserte hytta slik at vi har mulighet for å bygge anneks/garasje i bakkant av tomten. Plasseringen er vi fornøyd med, den ligger lunt til i terrenget. 

Det hadde også vært veldig godt med varmekabler i stue/kjøkken, men med strømprisene tatt i betraktning, så er det gjerne like greit at vi ikke gjorde det, sier Cato med et smil. 

Alt i alt har vi fått en hytte vi kan nyte i mange år fremover. Vi gleder oss til å oppleve sommeren her og alle de flotte bade plassene, med forhåpentligvis mye godt vær. Ikke minst ser vi frem til vår første vinter her. Den skal vi nyte fra skiløypene, i slalombakken eller fra sofaen med en god film. Mulighetene er mange!

Og med det vil vi bare få si tusen takk til Annika og Cato for at vi ble valgt til dette prosjektet. Gratulerer med en nydelig fin hytte og så håper vi dere får nyte den virkelig til det fulle 😃🏡🔨

Har du et hytteprosjekt på gang eller er nysgjerrig på hvordan det er å bygge med oss? Kontakt Ronny Gundersen på 982 29 386 eller [email protected] for befaring, tips eller pris på ditt hytteprosjekt 🤩

Se alle bildene fra boligen under.

Utforsk våre hytter

Finn det perfekte andre hjem

Bestill vår hyttekatalog

Utforsk våre flotte hyttemodeller – bygg selv eller la oss gjøre det.

  Har du allerede tomt?

  Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

  Hvordan vil du få tilsendt katalogen?

  Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

  Samtykkeerklæring