Hopp til innhold

Langedalsåsen – ei perle, sommer som vinter

Lyst på ei hytte som kan brukes både sommer og vinter? Slippe kolonnekjøring, kø og venting? Da er Langedalsåsen på Solfonn noe for deg. 

I vakre omgivelser, med langstrakte langrennsløyper, høystilt sol og utsikt til Folgefonna, kan en virkelig leve ut hyttedrømmen på Solfonn og hyttefeltet Langedalsåsen. 

Hele året 

Destinasjonen er Seljestad, der finner en Solfonn og Langedalsåsen. Og midt i smørøyet ligger et hyttefelt med 64 tomter, der en kan nyte stillhet og vakker natur – året rundt. 

– En bør virkelig oppleve dette området. Det er uendelig mange turmuligheter i storslåtte omgivelser, mye å finne på i nærområdet og ikke minst et mekka for skientusiaster, sier salgs – og markedsutvikler for hytter i Berge Sag, Øyvind Bråtun.   

Tomtene til Berge Sag blir bygget ut i seks trinn og de første 12 tomtene er allerede solgt. Infrastrukturen på fire trinn er allerede ferdig nå og de første hyttene er allerede bygget på feltet og flere startes opp sommeren 2022. 

– Her er det flere tomter med flott utsikt og mange gode egenskaper. Det er kort vei til nye, brede skiløyper som vil gå gjennom feltet. Lysløype rundt Lontjøn like nedenfor og Korlevoll skistadion en kort kjøretur unna – med flott løypenett. Mange av tomtene får også flott utsikt mot blant annet Folgefonna, opplyser Bråtun.   

Skieldorado 

Med korte avstander mellom fjord, fjell, fonn og flotte opplevelser, har Solfonn trukket til seg mange besøkende siste tiden. Og destinasjonen er altså like populær året rundt, om det er turmuligheter på vår, sommer og høst som lokker, eller puddersnø og optimale skiforhold på vinteren.  

Bare ti-femten minutter fra Seljestad ligger Røldal, et av de mest ettertraktede områdene for skientusiaster og frikjørere i Norge. 

– Røldal Skisenter er blant de mest snøsikre skianleggene i Norge, og perfekt for både nybegynnere og erfarne skikjørere. Anlegget er blant de beste når det kommer til off-piste og frikjøring, opplyser Visitnorway. 

Dekket bord

Langedalsåsen, som ligger i overgangen til høyfjellet på Seljestad vest for E134, ligger sentralt i forhold til Haugesund, Bergen og Stavanger. 

– Solfonn har en stor fordel ved at du slipper å bruke tid på å kjøre over værharde fjelloverganger, med ventetid, kolonner og stengte veier dersom du kommer fra vest, sier Bråtun. 

På vinterstid, når snøen har lavet ned og dannet et tykt hvitt teppe, er det nok annet enn snømåking frem til hytta som frister. På hyttefeltet til Berge Sag trenger en ikke tenke på dette. 

– Alle tomtene vil få vinterbrøytet bilvei helt frem til døra og parkeringsplasser på egen tomt. Feltet vil også få en ny skiløype som går gjennom hele feltet, få meter fra de fleste hyttene, så her vil en kunne spenne på skiene utenfor hytta og gå fine skiturer i preparerte løyper, forteller Bråtun. 

Fiber på plass 

I den digitale verdenen vi lever i i dag, er det også annet enn det som skjer ute som er viktig. Innenfor hytteveggene setter både små og store pris på å kunne bruke både data og se TV. 

– Dette er en selvfølge og et must i dag, så det blir selvsagt mulighet for fiber/internett med TV oppkobling, så da bør alle i familien være fornøyde, smiler salgs – og markedsutvikler for hytter i Berge Sag, Øyvind Bråtun.   

Avstander:

Haugesund – Solfonn ca. 1.5 time (ca. 120 km)

Stavanger – Solfonn ca. 3.5 timer (ca. 200 km)

Bergen – Solfonn ca. 3-3.5 timer (ca. 190 km)

Bestill vår hyttekatalog

Utforsk våre flotte hyttemodeller – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Hvordan vil du få tilsendt katalogen?

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring